لیست اختراعات آرش آذرفر
هدف از اين اختراع ، توليد اسيد هاي آمينه محافظت شده در برابر تجزيه شدن در شكمبه نشخواركنندگان است. اسيد هاي آمينه ضروري متيونين و ليزين براي دام هاي نشخواركنندگان پرتوليد عامل محدود كننده هستند. افزودن مستقيم منابع متيونين و ليزين به دليل حضور ميكروارگانيسم ها در شكمبه حيوانات نشخوار كننده ناموفق است. ميكروارگانيسم هاي شكمبه سبب تجزيه منابع اسيد آمينه اي مي شوند و از عبور انها به روده كوچك ممانعت مي كنند. استفاده از روش هاي كپسوله كردن ليزين و متيونين آنها را در مقابل هضم ميكروبي شكمبه تا حدودي محافظت مي كند ولي اين روش هزينه بالا دارد و ممكن است پوشش ها در طي مخلوط كردن خوراك، فرآوري مواد خواركي، هنگام جويدن و يا نشخوار آسيب ببيند و سبب تجزيه اسيد آمينه توسط ميكروب هاي شكمبه شود. اين اختراع مشكلات مرتبط با اسيد امينه هاي با پوشش پليمري را مرتفع مي سازد. در اين اختراع كليت كلسيم يا منيزيم با اسيد آمينه (ليزين يا متيونين) به نسبت مولي 1 به 1 يا 1 به 2 ايجاد مي شود. كه علاوه بر افزايش قابليت دسترسي به عناصر استفاده شده، سبب پايداري اسيد امينه ها در مقابل تجزيه شكمبه اي مي شود. در اختراع حاضر از عناصر پر مصرف استفاده مي شود. اختراع حاضر از لحاظ افزودن به جيره محدوديت ندارد و ضمن تامين اسيد آمينه محافظت شده در شكمبه سبب افزايش زيست فراهمي عنصر كلسيم يا منيزيم خواهد شد.
استفاده از سطوح بالاي كنسانتره در جيره دام هاي نشخواركننده، سبب افت pH شكمبه و بروز اسيدوز مي گردد. اسيدوز سبب لنگش دام، كاهش توليد، افت چربي شير و در صورت عدم درمان مناسب سبب مرگ حيوان مي شود. معمولا جهت پيشگيري از اسيدوز در جيره نشخواركنندگان از بيكربنات سديم استفاده مي شود. علارغم گران بودن بيكربنات سديم، pKa بيكربنات سديم، تنها در خنثي كردن اسيد شكمبه تاثير گذار است و اثري بر خنثي كردن اسيد در روده ندارد. افزودن سطوح بالاي بيكربنات سديم به جيره سبب افزايش غلظت سديم خون و كاهش غلظت پتاسيم خون خواهد شد و از اين طريق تعادل الكتروليتي بدن دام را بهم ميريزد. از طرفي حداكثر توليد و تجمع اسيدهاي چرب شكمبه در 4 ساعت پس از مصرف خوراك اتفاق مي افتد، و با توجه به نرخ عبور بالاي مايع شكمبه، استفاده از بيكربنات سديم يا ساير تركيبات آنتي اسيدي در جيره ممكن است به خاطر نرخ بالاي عبور در 4 ساعت پس از مصرف خوراك غلظت آنها در شكمبه به طور چشمگيري كاهش پيدا نمايد و نفش آنها در كنترل pH كمرنگ گردد. بنابراين با توجه به مشكلات فوق، در اختراع حاضر سعي شده است بافري ابداع گردد كه مشكلات مربوط به افزودن جوش شيرين به جيره را نداشته باشد. بافر پيش رو طوري طراحي شده است كه در دامنه اي از pH، هم در شكمبه و هم در روده كارايي دارد. همچنين، به صورت آهسته تركيبات بافري و آنتي اسيدي را به محيط شكمبه اضافه مي كند و علاوه بر كمك به حفظ تعادل الكتروليتي، اين اطمينان حاصل مي شود كه تا دريافت وعده غذايي بعدي مواد بافري و آنتي اسيدي در داخل شكمبه به صورت تدريجي آزاد گردد.
عنوان: فرآيند استخراج تانن از ضايعات كشمش افزايش عملكرد دام و همچنين بهبود كيفيت محصولات دامي، از اهداف مهم مديريت تغذيه¬اي در حيوانات نشخواركننده است. روش¬هاي مختلف بهبود بازده شكمبه، منجر به كاهش اتلاف منابع انرژي و پروتئين، از طريق كاهش توليد گاز متان و آمونياك شده و سبب افزايش راندمان در دام¬هاي پرتوليد مي¬شود.برخي از افزودني¬هاي شيميايي خوراك از جمله يونوفرها در تغذيه¬ي نشخواركنندگان، جهت افزايش بازده خوراك و بهبود رشد، مورد استفاده قرار مي¬گيرند، اما نگراني از وجود بقاياي آن¬ها در محصولات دامي و افزايش مقاومت باكتريايي به آنتي بيوتيك¬ها، سبب تحقيق بر روي افزودني¬هاي ديگر شده است. استفاده از تانن¬ها در جيره¬ي نشخواركنندگان موجب محافظت پروتئين¬ها از تجزيه شكمبه¬اي، بهبود برخي ابعاد كيفي محصولات دامي، افزايش سنتز پروتئين ميكروبي، كاهش توليد متان، كاهش فرآيند بيوهيدروژناسيون شكمبه¬اي، جلوگيري از نفخ، كنترل انگل-هاي داخلي، بهبود سيستم آنتي اكسيداني و درمان اسهال مي¬شود. هدف ما از انجام اين پروژه، توليد تانن از پوش كشمش بوده كه با اِعمال تدابير خاص، به صورت يك پودر با كيفيت بالا و همچنين حفظ حداكثر پتانسيلِ واكنش با پروتئين¬ها، قابل عرضه بوده و كاربردهاي فراواني از جمله استفاده در تركيب جيره¬ي غذايي دام، توليد داروي ضد اسهال و همچنين در صنايع چرمسازي دارد.
عنوان: فرآيند توليد خوراك داراي پروتئين عبوري بالا از شكمبه براي نشخواركنندگان بيشتر گياهخواران جهان را نشخواركنندگان تشكيل مي¬دهند كه معده¬ي آن¬ها از چهار قسمت شكمبه، نگاري، هزارلا و شيردان تشكيل شده است. جمعيت متنوعي از ميكروارگانيسم¬ها به صورت همزيست در شكمبه¬ي نشخواركنندگان زندگي مي¬كنند كه نتيجه¬ي فعاليت آن¬ها انجام هضم ميكروبي خوراك مي¬باشد. تبديل پروتئين به متابوليت¬هاي مضري همچون اوره، طي فرآيند هضم ميكروبي، يكي از چالش¬هاي بزرگ حاظر در گاوهاي شيري پرتوليد بوده و علاوه بر اتلاف پروتئين، مضرات زير را نيز در پي خواهد داشت: تأثير منفي بر سلامت دام، هدر روي انرژي بدن جهت دفع نيتروژن اضافه، اثرات زيست محيطي ناشي از دفع نيتروژن، تأثير منفي بر عملكرد توليدي و توليد مثلي دام، كاهش كيفيت پروتئين شير و همچنين افزايش بار متابوليكي دام. با توجه به اثر مخرب ميكروب¬هاي شكمبه بر مواد متراكم پروتئيني، بايد سهم پروتئين عبوري در جيره¬ي غذايي گاوهاي پر توليد افزايش يابد؛ بنابراين حفظ پروتئين¬هاي حقيقي از گزند تجزيه¬ي ميكروبي در شكمبه، از زمينه¬هاي تحقيقاتي جديد در صنعت تغذيه¬ي دام به شمار مي¬رود. هدف از اختراع حاظر، ارائه¬ي يك فرآيند جهت توليد نوع خاصي خوراك پروتئيني با سطوح بالاي پروتيئن عبوري از شكمبه، با قابليت توليد در مقياس صنعتي است.
موارد یافت شده: 4